torstai 24. tammikuuta 2013

Kannattaisko juosta, sua seuraa joku...

Heheh, nyt tulee niitä zombihöpinöitä ja samalla mun juoksuhistoriaa. Historiasta on aina hyvä alottaa. Tosiaan, sinä kesänä kun tuo paino tippui, alkoi myös liikunta kiinnostaa enemmän kuin ennen. Juoksun koin suht helpoksi harrastukseksi, se kun ei hirveesti vaadi välineiltä tai aikataululta. Saa vapaasti treenata silloin ku itelle parhaiten sopii ja treenaamiseen tarvitsee oikeastaan vain hyvät juoksukengät.

Intervallitreeneillä lähdin juoksukuntoa kohentamaan. Tuolloin vielä vedin röökiä (ilman kessua kohta kolme kuukautta, jipiii!!) niin kehittyminen oli aika hidasta. Mutta kuitenkin kesän aikana kehitystä tapahtui ja enkka tais olla 5 kilsaa puoleen tuntiin. 


Kiinnostus sitten säiden kylmetessä vähän lopahti, plus harjoittelua hidasti kipuilevat sääret, penikkatautia tuo ilmeisesti on. Silloin tällöin pieniä juoksupätkiä otin koiran kanssa kävellessä, mutta en enää lähtenyt yksin oikeelle juoksulenkille.

Viime kesänä taas yritettiin kaverin kanssa kohottaa juoksu kuntoa, mutta se loppu aika lyhyeen. Nyt tylsistyneenä työttömänä on aikaa vaikka mihin niin miksei myös juoksn treenaamiseen. Plus vitutti nuo 150€ juoksu kengät joilla oli juostu ehkä maks. joku pari sataa kilsaa. :D Ne pitää saada kulutettua puhki.

Juoksumotivaatiota on lisännyt hurjasti soveluus nimeltä Zombies, run! 5k training.

Sovellus oli joulun jälkeen 75% alessa, hintaa sille jäi joku 80 centtiä. Eli melki ilmanen.


Tää on vähän niinku starttiosa alkuperäselle versiolle, joka on nimeltään Zombies, run! Siinä ilmeisesti vaaditaan jo jonkinlaista juoksukuntoa, niin tekijät on kehittäneet tän version, jotta voi kohentaa juoksuaan. 
Eli periaate tässä on se, että 8 viikon aikana sut treenataan sellaseks juoksijaks, että pystyt pinkomaan 5 kilsan matkan. Treenejä viikkoon mahtuu kolme ja ne on kestoltaan noin 30-60 minsaa. Korvanapeista kuuntelet samalla tarinaa ja saat ohjeita siihen, että pitääkö juosta vai kävellä. Toisissa treeneissä on sitten vielä lisämausteena kaiken maailman polvennostoja ja varpaille nousuja. 

Itsellä on nyt menossa neljäs viikko. Kivaa tän kanssa on ainakin ollut treenaa, jokaisen treenin oon suorittanut kunnialla. Ja parasta tässä ehkä onkin se, että seuraava treeni on lukittuna niin kauan, kunnes edellisen on suorittanut. Pakko siis lähteä juoksulle jos haluaa tietää kuinka tarina etenee. 

Ja onhan tuo juoksukuntokin taas kehittynyt. Sääret vaan yrittää taas särkeä, mutta venyttely ja kipugeeli helpottaa.

Kauhean pimeällä tätä ei kyllä kannata tehdä. Itse oon muutamaan otteeseen säikähtänyt aika pahasti äkillistä zombimölinää ja oikeesti lähtenyt täysiä juoksemaan. :D

Mutta mielettömän hauska ja motivoiva sovellus, suosittelen kaikille. Käykää ihmeessä tsekkaamassa jos on vielä tuo tarjous voimassa ja käyttäkää hyväksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti